Tuesday, April 9, 2013

trip to jakarta : klm edition.

Assalamualaikum and hi :)

Untill now i still felt the excitement. i miss Jakarta and Bandung. i miss the people there. i miss KLM too :) perjalanan dari KL ke Jakarta rasa macam sekejap sangat bila naik KLM ni. As that was my first time having KLM as my flight choice, i couldn't ask for more. everything is near to perfect. i went to Indonesia with my beloved friends, yuyu, ida, iena, annaseaskey, shing and yunshin ;)

dulu ingatkan KLM ni mahal, but i was totally wrong. murah ok. murah. around RM398 return. dan yang bestnya, dari airport KLIA which i loveee so much!hihi. btw masa kami ke indo that day, kami dapat satu ticket either pegi or balik, for business class. aummm. well you know lah ai ni memang serius terharu sehinggakan sehari sebelum pegi dah tersenyum2 sorang2 masa sebelum tidur. alahai nye punn.

before kami naik flight, haruslah check in ke plaza premium lounge untuk menikmati makanan best ala2 hotel.

sedapppppppp :')
masa kami dok makan tak tengok kiri kanan, baru perasan yang ida n iena went missing! rupa2nya dey all tengah khusyuk online sebab kat lounge ni ada disediakan 4 komputer dengan internet sekali. good food, internet, soft and comfy sofa, great service.. means heaven. hehe ;p

ok enough with zhe lounge. lepas masing2 dah sibuk dan bersusah payah untuk menggemukkan diri di lounge, now it is time to fly! yeay! punyelah kami tak sabar2 nak naik flight sampai masing2  berlumba2 sapa yang sampai gate dulu. ini serius macam budak2. but whatever, takde orang kisah pun. tehee.

sampainya kami di dalam kapal terbang tu, kami disambut dengan senyuman yang paling manis oleh pramugari2 omputih KLM. tibe2 rasa macam flight ni nak ke Holland dah. gitteww. bila dah sampai kat seat, mulalah ternganga sebab seat besaaar. ye lah, biasanya kalau trip g oversea ngan kawan2 sure backpack tahap extreme punyee. jadi sebab nak jimat duit punye pasal, pilih yang paling murah dan dapatlah seat kecik. tu pun dah bersyukur dan sentiasa buat budgeting sebab bila dah sampai tempat orang haruslah survive dengan cara yang paling extreme juga. meaning, kedekut level paling tinggi.

but this time, it's vacation. and not backpacking. dan yang penting, orang sponsor. hewhehwjdaldk :')

seat besar dan kami asyik main baring duduk, baring duduk sampai nak terpatah tulang belakang. nasib baik minum anlene.


pramugari n pramugara mereka sangatlah peramah. i love how they greet us with such a lovely smile and we can tell it's from their heart. suke lah macam ni. lepas ni nak naik KLM je bile g indo.

btw,  flight dari kl ke indo mengambil masa kurang dari 2 jam. walaupun sekejap, kiteorang tetap diberi iniii :


nak tau apekah buku itu? buku cerita kah?


oh yes baby, marilah makan sekali lagi. perut tak habis proses lagi makanan kat lounge tadi, tapi bila tengok menu2 kat sini.. tiba2 lapar balik. lagi2 bila nampak menu salmon.. ahh.. my faveeee! :'D


tv best sebab screen besar dan banyak choices of drama/film/series/ games/musics.. i am so in love with KLM! dah la masa awal2 tuh dah dapat toiletries bag yang sangat high quality. kat dalam tu dah lengkap dengan toothbrush sume.faham tak rasa sangat.. hishhh.. ya Allah.. Alhamdulillah! thank you for giving me such a wonderful journey to begin with.

ok now please be serious as i will tell you about their food. perlu ke serius tetibe? perlu lah kot sebab makanan dia sedap sangat kang nanti orang ambil mudah je ingat biasa2. betul tak tipu! salmon tu skejap je dah selamat sampai ke dalam perut. lain macam betul sedap dia sebab habis semua roti n dessert tu tau tak. n for your information, makanan dalam KLM ni HALAL. yes, you read it right. jadi lepas ni tak perlu lah risau naik flight omputih ni, makanan nya HALAL ke tidak. i mean, if naik KLM :)

u tell me how i tak habis makan kalau dah nampak tempting macam ni. u tell meee

basically, i love my flight with KLM. seriously, u girls need to try KLM as your choice for vacation trip! lebih2 lagi kalau nak ke indo.. sangat2 berbaloi. this is not because i use business class since masa balik i'm using economy class and the service.. is good! that's why i'm thinking of going to indonesia again with my family using KLM. so now need to check my schedule. hihi. take care people! will update more about my trip2indonesia  soon! :D

12 comments:

  1. WAHHHHHHHHHHHHHH,BESTNYA DAPAT SPONSOR :)

    ReplyDelete
  2. KLM mmg best..last year naik ke jakarta

    ReplyDelete
  3. wah...layanan VVVIP sgt2...seronoknye!!! jeles lak rasa...huhuhu

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. wao!! KLM is so and so awesome! i need to try it. good services, good food, good seat. all is good. like u said, everything is near to perfect :D

    ReplyDelete
  5. wow, bertuah..mknan tu nmpk sedap semuanya..

    ReplyDelete
  6. Ha'ah KLM mmg best. harga pun okay... food dia sodaapp..

    ReplyDelete
  7. Kak Fatin dtg la England, rumah kita! Kita bagi akk mkn salmon byk2~ hehe.

    ReplyDelete
  8. hik3..ni x sabo nk fly dgn KLM ni..hikhok :D

    ReplyDelete
  9. klm ni hanya untuk ke luar negara saja ke?
    dalam negara tak boleh?

    ReplyDelete