Monday, June 27, 2011

previous tutorial.

Assalamualaikum :)

good morning people!
i've got a lot of girls asking me on how i wear my hijab.
mungkin sbb sy tak letak link youtube sy di blog ini,
so here it is :

1) yang ni mmg tersangat mudah. n i don't use any pin at all.
mmg nampak mcm pemalas. tp ade sy kesah? ;p
apa2 pun, style ni sgt simple n sesuai if nak keluar tgk wayang,
or just buying some groceries at your nearest store :)





2) this is what i'm currently wear. kalau pakai selendang je,
mmg cara ni je yg sy pakai skarang. again, no pin at all :)



selamat mencuba ye!

oh btw, kepada yg tak join lagi giveaway sy, do join!
still have time to join it :)
kalau berminat, klik kat bawah ni :
siniiiii



22 comments:

  1. chumel..nk try lar..btw,slalu try style fatin pakai tudung dlm DARA..hehe

    ReplyDelete
  2. fatin,u pakai make up remover brand ape eh?

    ReplyDelete
  3. oh wow, i just heard the song in your page. it was my previous song that i used to put on my blog :) u like that song too huh? cool :)
    check out my blog if u have time

    www.bloomy-day.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. fatin cantik sangat. pakai style apa je mesti lawa.

    ReplyDelete
  5. sis fatin,yg chakered shawl yg sisi slalu pkai tuh,boleh dpt kat mana ye? anddd bila lg nk buat wardrobe saleee. ta sbr nk beli shawl ;)

    ReplyDelete
  6. i did try ur style, tapi ubah2 sket. n it turn out well! tqvm sis ;D

    ReplyDelete
  7. buat byk2 ye vc psl hijab ni ye.. sbb saya masih lagi merangkap nak pakai shawl jenis fatin pakai...
    tqsm.. :)

    ReplyDelete
  8. Fatin buat byk2 lg tutorial,sgt berguna utk i hehe :)

    ReplyDelete
  9. effortless but very beutiful dear!

    ReplyDelete
  10. nice :) , alhamdulillah you answer fast and fully, thanks ^^...ah yea, nd more hijab styles, plz

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum ^^,
    suke tgk akk smile..sweet sgt :)
    thanks btw.

    ReplyDelete
  12. hey sis! baru je tengok video sis hari tu. :) one ques, how you mantain the shape at the front. saya da cuba style ne. tapi lembik la shawl T_T

    buat la banyak2 tuto lg sis. i really love your style :D

    ReplyDelete
  13. Sis fatin ;) can you do the second tutorial but in colour and this time would you please show us bahagian belakang? Pretty pretty please? ;) its my favourite style of wearing hijab <3 loveyou.

    ReplyDelete
  14. fatin remove makeup gune baby oil je. ahah. kalau utk mata, fatin guna brand sephora :)

    utk maintain shape kat depan tu, make sure shawl tu bukan jenis licin. kalau tak, mmg takkan/ susah nak dpt shape yg elok.sis biase gune shawl cotton, or shawl yg a bit keras so that senang nak bentuk. n kalau bentuk sah ta brape lawa, iron je. hehe.

    tutorial tu, insya-Allah.. kalau rajin dan in the mood. huu. i will :))

    thank youuu

    ReplyDelete
  15. tq for the tutorial..simple tp still cumel :)

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum, mau tanya, shawl jenis pe tu kak fatin pakai? btw, sore nyer sgt haluss gitu.hihi

    ReplyDelete
  17. Thanks for the nice tutorial dear fatin...Tapi fatin tau tak cara pakai shawl yg messy tapi menutup dada mcm Heliza helmi? Sbb dlm islam, pakai tudung kena tutup dada kan =)...Kalau fatin tahu nk minta share ye =)..Thanks =)...Alhamdulillah, sbb Allah kurniakan fatin wajah yg cantik...Semoga dapat dijaga dengan baik =)

    ReplyDelete
  18. thanks for d' tutorial. luv it :D

    ReplyDelete