Wednesday, August 17, 2011

bergaya bersama Habibi by Alkenali :)

Assalamualaikum :)

korang semua sihat? puasa jangan tinggal2 ye.
kalau perempuan yg ade 'mc' tu dimaafkan ;p.

btw, hari ni nak share ngan korang sume mengenai this one online shop.
sy dulu tak tahu, but then after i get to know the shop n its product,
i highly recommend for muslimah fashionista to have a look at this shop.
u guys can click here to find out more about this shop :
Habibi by Alkenali

baju2 kat sini sgt ohsem sebab bercirikan timur tengah
tapi telah diadaptasi kepada lebih citarasa orang2 malaysia.
biasa lah kan, di timur tengah biasanya kain yg digunakan tebal. makanya
nggak sesuai deh kalau digunain di malaysia. iya kan? :)
here, at habibi by alkenali, mereka menggunakan
fabrik cotton n yang penting, kainnya tak tebal.
faham tak lepas ni korang boleh bergaya ala2 gadis arab
timur tengah tanpa fikir soal cuaca mesia yg kelam kabut ini. tssk. (-_-)
lupekan soal cuaca!
u can feel good n be good by wearing their products.
sopan. sedap pakai. cantik. pelbagai warna.
this is what we want!

ok cakap berapi pun tak guna,
jom tengok antara product2 nye :

toksah risau, kain ni tak tebal. sesuai dgn cuaca kita :)

btw, Habibi baru keluar dengan new design mereka
iaitu Habibi teen.
it's basically a longer version of kemeja.
kemeja ni labuh, tutup punggung n lengan panjang.
kadang2 kalau pegi dekat mall, kemeja tu elok2 dah tutup punggung,
tapi tangan tiga suku. (-_-)
so mcm tak fulfill lah kan istilah tutup aurat itu.
here at Habibi, mereka mmg concern dgn fashion n still
menutup aurat :)

Habibi teen comes with 7 awesome colours.
antaranya purple, brown, blue black, black, pink
n much more.
n apa yang best, tak kire lah korang kurus ke, berisi ke..
they comes with 4 sizes!
so senang la korang tak payah na pening kepala
nak alter baju ke ape. wink.





in love with this hoodie dress :')

n oh, mereka semakin mendapat tempat di media!


cantik kan? tudung pun ada jual kat sini.
sambil beli baju, boleh beli tudung skali untuk match kan.
suke tahuu :)

berminat? silalah ke website mereka dan pilih mana2 baju yg
anda suka. kemudian sms ke : 012 6553974.
the best part is, kalau korang mention
"fatin suhana blogspot"
korang akan dapat free postage!
kalau korang borong banyak2 pun, still free postage.
tolonglah jangan lepaskan peluang iniii :')
untung kan kalau bace belog sy ini.
dapat brg lebih murah. tehee.

so apa lagi? jom2 kite pakat beli brg2 kat sini.
kate org, biar alah membeli, menang memakai.
aumm :)

p/s : i have one habibi teen (blue black). kain dea tersangat sedap
n sejuuk. i love wearing it with long necklace. serius nmpak santai.
kalau korang kecil molek boleh ambil saiz mcm sy, 36. :)
nanti na amek gambar n post kat sini. hee :)

11 comments:

  1. in luv jugak ngn hoodie dress tuh..ok..nk p serang skrg..weeee :)

    ReplyDelete
  2. ni kalau bini tau, mau tebeliak mata die

    ReplyDelete
  3. dh lama fara cr jubah mcm nih :) tengs syg

    ReplyDelete
  4. cantik!

    model baju pink tu kak ameera zaini kan?

    ReplyDelete
  5. Same jugak tak nmpk gambar..wuwuw

    ReplyDelete
  6. http://hanimansor01.blogspot.com/
    follow me

    ReplyDelete
  7. http://hanimansor01.blogspot.com/

    ReplyDelete