Thursday, August 18, 2011

bukan sekadar kawan. tapi sahabat.

Assalamualaikum :)

as far as i can see, tak banyak yg sy tulis mengenai geng kuantan sy.
padahal mereka sebenarnya nadi utk sy terus ceria.
cerita masalah. kongsi kegembiraan.
di sini, tiada apa yang perlu kami malukan.
kerana menjadi diri sendiri adalah syarat untuk terus kekal bersama :')

sebenarnya kami ni ramai.
tapi yang sy ambil ni kiranya akar tunjang. terpenting :)

the girls.
mix of chinese n malay. muka yg paling takde perasaan.
she's a science forensic student at USM. good in guitar, baking,
n photography. walaupun nampak je takde perasaan,
but she's the sweetest. i love to see her smile.
i love it when she makes annoyying face. i love everything about her :')



also mix of chinese n malay. a very clever girl. kind-hearted which
i found it's very weird if there's a person who don't like her.
almost perfect. a person that i've just have to turn to when i have
secrets. she's being simple but with an extraordinary good values
in her. someone that i cannot leave behind :')



nadrah hafizah

she's the true beauty. people who don't know her might say she's a quiet person.
but when she's comfortable enough with people around her.. ya Allah..
you know what i mean ;p a person who is very firm with her principle.
garaaanggg. but that makes her cute to all of us :)
i will miss you soo much dear.. *tears.



farrah



a very photogenic girl. sgt sempoi. kalau hangout ngn farrah rasa
macam takde masalah. she makes everything feel so simple. mcm takde masalah.
did i mention 'takde masalah' twice? ;p suke buat2 manje ngn farrah (kalau dea perasan la, haha.) sbb ntah. rase mcm nak ngorat dea. ahaha. ok gay. ;p


the boys


izzat akram

kenal dari form 1 sbb satu class. seorang yg sgt tak berkira kalau
bab kawan2. cakap je apa masalah, he'll try to help you.
gila pun gila jugak. he's currently taking architecture at uitm shah alam.
izzat ni kalau borak2 ngn dea cepat rasa happy sbb dea suke gelak.
tak smapai 5 mins da gelak. then gelak lagi.
last2 merah muke masing2. adoih.



adi wafi
nih salah seorang lelaki yg kuat bekerja. dan suka bekerja.
taking accounting at uitm shah alam. tp hati dan hidupnya lebih
kepada puisi2 dan karya2 seni. kalau baca blog dea mmg mashuk dgn ayat2 yg digunakan.
every week (except bln puasa) dea akan urus this one place, namanya pentas.
tempat dimana anak2 muda boleh tunjuk bakat nyanyian n band korang.
sambil mereka tunjuk bakat, kita blh duduk2 n layann lagu sambil mkn.
jgn tak tahu, komposer byk dtg sini utk cari bakat baru! so, congrats wafi :')



azri


dalam geng kami, he's the boss. tgk gambar pun dah gaye cam bos kan. eheh.
kalau nak buat event apa2 ke, mmg azri ni akan rancang n planning.
then dea akan bagi tugas utk setiap seorang dari kami.
sgt well planned n organized. n oh, azri yg paling awal habis degree antara kiteorg.
now nak smbung master dah katanya. atau keje?
n antara org yg paling awal akan kawen. hehe ;p


pa'an

currently pa'an belajar di sheffield, uk. taking qs. tapi sekarang ade je
melilau di muka bumi mesia. hebat ckp mandarin smpai kalau
tak faham mandarin time blaja dulu, slalu tanya dea n dea jwb sume dalam mandarin. (-_-)
sgt2 tak berkira. kalau g makan, kadang2 satu meja dea belanja.
sgt concern dgn kawan2. a good friend i could say.
tp tuh la, dea ni sgt busy orangnye. mengalahkan menteri.
pa'an n azri. mmg sentiasa sibuk. ;p

so itulah antara ahli2 terpenting dalam geng kami.
some pics of us :

2 years ago. time raya. time tuh nad baru kenal elly. :)

hari yang bosan. ajak elly, izzat n wafi ke rumah. camwhore
puas2.

entahlah. kata mereka tak gay. sweet maybe? (-_-)

rumah seniri pun boleyyy.

being crazy is just the way we are :p

atas bumbung shopping kompleks. tempat kesukaan
kita dahulu. dan masih lagi sehingga kini :)
musik. yang hanya kita dengari.

my 20th birthday. dilemaskan dengan plastik dan kemudian
disembur tepung. ya, mmg terbaik. memang.
thank u paan n nadrah ;p

picnic :)

joy <3

iftar thn lepas.

mmg kami begini kalau bersama :)

sweet :)

thn ini sedih tak dapat join iftar. tssk.

raya 2010. azri perkenal ahli baru, ain a.k.a bakal bini nya. hee.
all of us like her!

elly n farah enjoying their moments together :)

air terjun panching.

night photoshoot.

:)

during swagged bazaar at nadia's crib. me n nadrah opened a booth for
preloved items :)


during nadrah's royale birthday party. terkejut paan ada balik mesia. aha.

the latest us, last week :)



i hope this year all of us boleh berkumpul ramai2 lagi.
it's almost like a tradition.
rindu nak gelak sampai kuar air mate lagi.

:)

36 comments:

  1. friends always forever:)
    love to see all those pictures:)

    ReplyDelete
  2. seyes..lu wt wa terkenang zaman kolej wa, ramai kawan..ramai geng..

    ReplyDelete
  3. nadrah dgn fatin tu mcm adik beradik..hehe

    ReplyDelete
  4. very very nnice pictureesss sis!.. and kawan kawan perempuan u semua CANTIK!! seriously..
    and say hi to pa'an. saya pon terror mandarin jugak! heheeee..

    ReplyDelete
  5. so0 sweet . love it . na kwn ngn kite ta ? hahaha

    ReplyDelete
  6. wah.. best kan bila kita ada gang yg 1 kepala, 1 jiwa.. kawan susah n senang :))

    ReplyDelete
  7. what a great friendship!! u got so much fun with ur friends..keep it up honeyyy!! ;) all the piccas are nice..

    ReplyDelete
  8. Wau.. cute tol kamu semua.. so sweet.. also from ktn..

    ReplyDelete
  9. Awak, sy nak kenal dengan bos awak boleh? Heeee

    ReplyDelete
  10. Dear, Elly tu dulu masa lower form dia ade skola kat MRSM Transkrian x? Hope U'll answer me.... Btol2 nak tau... Huhu

    ReplyDelete
  11. cun cun sumenye hee..

    ReplyDelete
  12. thank you guys :) korang pun sure ade geng yang same2 ngeng kan? hehe. tp seronok bile ade org yg faham kite n blh buat keje2 gile bersame2 ;p

    ouh ha'ah! elly dulu mrsm transkrian. kenal dea kah? :)

    ReplyDelete
  13. ehem.

    *tiba2 perasan comel dan cantik

    ehem!

    ReplyDelete
  14. sweet experience to cherish :)

    ReplyDelete
  15. cerita yg ditunggu2...baru nak swuh YB azri post psl geng kuantan korang...kekeke~
    admire ur geng...semangat setia kawan yg tggi....bestnya!!!

    ReplyDelete
  16. comelnye fatin n the geng.

    Life without friends is die witness.

    Love all the piccas.

    -YUYU-

    pSST: tak sabar nak tunggu naturactor nih. haha

    ReplyDelete
  17. gambar kat tangga paling SMART!!!! :)

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. u all memang best giler :)
    suka tengok.. sweet !

    ReplyDelete
  20. elly?tak perasan pun kat usm?herm

    ReplyDelete
  21. sweetnya! suka tengok uols. nampak happy together gether

    ReplyDelete
  22. Ha'a... Elly was 1 of my friend masa kat sana.... X sangka die bff u... (: How can I contact her? Her fb maybe... (:

    ReplyDelete
  23. nice & awesome !
    follow me
    http://hanimansor01.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. c0mel la...law free.,singgah la bl0g sy lak...

    ReplyDelete
  25. sis sy pun ada bff mcm ni jugk. tp lama giler x hangout sesama

    ReplyDelete
  26. Cool. Suke gambar-macam-poster tu :)

    ReplyDelete