Monday, August 15, 2011

my secret. n i'm selling it only for raya :)

Assalamualaikum :)

[order ditutup]

entry kali ini mahu bgtahu kepada anda2 semua satu rahsia.
dulu sy slalu confius nak pilih foundation apa yang ta bg nampak berkilat sgt dekat muka.
also tahan lama.
tak berminyak.
tak bertompok.
menutup parut2 kecil.
juge ade spf.

for years, i'm using maybelline angelfit.
ok lah. not too bad for me.

but then, sy diperkenalkan dengan naturactor from Meiko.
Meiko ni barangan dari Jepun.
first time pakai.. i was like..
serius la ade foundation yg hebat mcm ni!
sy rasa macam dah bertemu dengan foundation yg sy takkan tukar seumur hidup.
n just perlu pakai sedikit sahaja sbb warnanya pekat n yg paling penting,
tak tebal.
many of my friends ask me how can i have such a nice skin when makeup.
sbb nampak blend dgn makeup tu.

senang aja, it's naturactor.
my cousins n close friends kalau dok kat my room,
mmg kalau mereka cuba..
akan macam.. eh? ni magic ke apa?
gile lawa kulit i!
tak percaya..? up to u guys :)

n a secret from me,
kalau na bg nampak lagi natural n cantik combination kulit kita ni,
sy guna naturactor + liquid foundation.
yg liquid tu sy guna maybelline angelfit.
oleskan sedikit naturactor, picitkan 1 pump saja liquid foundation n
letakkan di dahi, pipi kanan n kiri, hidung n dagu.
kemudian urut muka anda n balance kan combination foundation td.
hasilnya, kulit macam retis u olls :')

KELEBIHAN NATURACTOR COVER CREAM
* Anti kilauan / tidak berminyak.
*100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
*Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai
foundation
* Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
*Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
*Long lasting & tahan sehingga 12 jam
*Tidak menutup pori-pori
* Sering diguna pakai oleh makeup artis professional

if u guys nak tahu..
naturactor ni boleh dipakai hari2.
samada ke kelas, or shooting.
kirenye kalau dah ada ni, tak perlu beli foundation yg lain2.
n semenjak pakai naturactor ni,
kulit sy sgt jarang tumbuh jerawat.
maybe sbb ingredients dea ada bunga sakura maybe?
idk. but i'm totally in love with this product :)

apa yang menariknya..
currently i'm taking order for u guys!
ini hanyalah sekali sahaja.
sbb nak raya n i know, ramai yang nak tampil cantik dat day.
n kalau muka yg jenis ada parut2 jerawat,
ini adalah instant magic yg perlu korang ada.
lepas ni sy dah tak ambil order tauuuu.
since ramai yg tanya sy pakai apa, kat mana nak jumpa,
n ada jugak jual yg TIRUAN,
here, i give u the original Meiko naturactor.
sy sendiri pergi jumpa supplier dea.
check every kotak.
compare dengan yg tiruan.
dan sy puas hati.
sbb sy buat sendiri semua inspection ni ;p

kalau yg tiruan, kotaknya sama.
tp naturactor tu sendiri a bit oily.
yg tiruan jugak wangi.
original takde bau.
dan byk lagi, korang boleh search internet pasal yg original n tiruan.

i'm selling it for RM50.
if including postage, RM 55.
produk ni boleh tahan setahun.
so do yr math, sebulan anda hanya belanja berapa utk ini :)
sy pakai produk ni dari tahun lepas, dah nak dekat setahun.
tapi baru suku je yg habis. n i used it almost everyday.
n tak masuk lagi kawan2 n cousins n adik main amek sume.
ahah. untung tak untung? :)

di bawah ini adalah kod2 foundation :




KOD PILIHAN:
130 : for very fair skin - pinky tone
140 : for chinese skin - pink undertone
141 : for chinese & fair malay skin - yellow undertone
150 : for dark malay & indian
151 : for medium skin - yellow undertone, easy to match with chinese &
malay skin
152 : for malay skin - yellow undertone
153 [dark brown] : for shading
161 [yellow] : corrector for reddish skin
171 [green] : corrector for reddish skin
181 [white] : Highlight

*sy guna code 151. kalau yg betul2 putih gebu baru ambil 141.

sesiapa yang berminat boleh hantar nama, alamat dan no hp ke :
phatynsuehannah@yahoo.co.uk
hanya terbuka sehingga hari rabu sahaja.
bayaran selewat-lewatnya hari khamis.
by next week, korang dah boleh dapat naturactor ini :)

sekian, segala pertanyaan boleh drop comment ye.
mekaseh korang :)

latest :
*code 151 a bit gelap dgn sy. tp sy mix dengan liquid foundation maybelline
yg warnanya lebih cerah sedikit. sy tak amek 141 sbb sy taklah cerah sgt. ahah.
*b4 nak pakai naturactor ni, boleh aja na pakai toner ke, pelembap ke apa.
coz sy pun pakai pelembap dulu :)

60 comments:

  1. ros gune jugak~ insyaAllah nt da habis leh la beli kat fatin~:)

    ReplyDelete
  2. kalau bayar ansuran boleh tak? kira booked dulu la product tu.. and kat mana boleh dapat that product tu? kalau taknak beli di internet.. ade shop kat mane2 ke..

    ReplyDelete
  3. nak beli.. kulit sy ni cam hitam manis yg mana sesuai ek?

    ReplyDelete
  4. urmm...
    corrector tu utk ape???

    ReplyDelete
  5. 4 tan skin, which would u recommend ya?

    ReplyDelete
  6. very interesting la sis ~!
    nak jugak laa
    hehehe :)

    ReplyDelete
  7. if xbeli kt fatin...bole beli kat mane erh foundation nie...??

    ReplyDelete
  8. hai fatin... i juga menggunakan naturactor nie.. mmg best... tapi kan lagi best kalau fatin buat tutorial nak gune die... thanks fatin comel =)

    ReplyDelete
  9. i'm not sure na beli kat mana. tp on9 shop byk jugak jual. check betul2 samada original ke tak ye. :)

    kalau kulit gelap skit or hitam manis, depends ngn kita na kulit macam mana. if na nampak a bit cerah, boleh ambil 151 or 152. fatin pakai 151, tp gelap sikit dengan kulit fatin. tp taknak pakai 141, sbb kulit fatin taklah cerah sgt. so my conclusion, pakai 151 mix dengan liquid foundation yg cerah sikit pada 151. result, kulit nampak natural :)

    kulit berminyak sesuai sgt! sbb kan, bile pakai ni dalam sejam lepas tu, kulit kite jd 'pecah minyak' n nampak glowing n kilat2 bronze mcm tu. sy ckp cemtuh sbb kulit sy berminyak gak. ahah :)

    ReplyDelete
  10. kalo campur ngn BB cream...okx?

    ReplyDelete
  11. fatin dah send email kat u..=)

    ReplyDelete
  12. Sy pakai elianto punya foundation. Teringin nak try yg lain punya jgk.

    ReplyDelete
  13. tp kalau da habis nnt cmne nk beli ye?

    ReplyDelete
  14. errr lagi satu nk tnya, kirenya pas pakai nih leh pakai beak powder cm bese la ye? ehehe.. tlg rep ye fatin si cantek :) hehe

    ReplyDelete
  15. sy ade sent email untuk order :-)

    ReplyDelete
  16. salam..sis..nk tny..kalu kulit jnis puteh or cerah, seswai tak if pakai 130 or 181?kalu pki ni je n tanak mix ngn foundation pn tape kn? =)

    ReplyDelete
  17. yup! setuju dgn pengalamn cik fatin. sesiapa saja yg guna naturactor ni, serta merta akan kaku dan terkejut sbb rasa diri sgt cntik! kulit sgt2 ala2 retis! nak tambah sket, kalau lagi peluh, lagi cantik you, xde tompok2 dan mekap maintain kekal cantik..sy pengguna tegar meiko jugak tau..:)

    ReplyDelete
  18. hoo..nice,nice. :))
    tp dila keliru kulit dila kaler ape.
    putih pucat or putih merah2.ngaaaaa! (+_+)

    ReplyDelete
  19. syg, i nak 141. nanty i email u.

    ReplyDelete
  20. I berminat..tp tkt tak matching kulit..i xpakai maybelline kalau nk compared to..i gne MAC..ok je..tp saje la nk try ni..from makeup base..foundation n compact i gne MAC..bleh tak u amek gmbr each of that..closeup..so thats easier to choose..thx..xx

    ReplyDelete
  21. yaiyy!!bestnyer :) oke2..i will order from you sis.tapi sis fatin..yaya knfius na mik naturactor yg code mane satu.kak fatin klu review pic yaya .kak fatin rase yg mane ea??i need your help sis :)

    love,yaya :)
    http://measyouknow26.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. sis fatin..nak tnye.produk ni yg ori dr china or japan yg ori??

    ReplyDelete
  23. waaa..ptot lah kulit fatin cantik..hehe :)

    ReplyDelete
  24. fatin..sy nak 151.ada lagi x

    ReplyDelete
  25. as'salam..nk tny..mcm mna kite nk tau if produk ni mada yg tiruan?..
    pagi ini saya pkai this foundation..feel so nice...cantek...
    tq fatin...

    ReplyDelete
  26. kenapa delete comment i? tkut tebelang pecah?

    ReplyDelete
  27. fatin, berapa besar naturactor ni?
    berapa berat dy? boleh tunjuk gambar scale sikit?
    i need to know this cz i really wanna buy it.
    thanx! :)

    ReplyDelete
  28. Sasa ade jual x?anybody??

    ReplyDelete
  29. blh campur dengan bb cream. takde masalah. sbb fatin pun kadang2 campur gak. ahah.

    currently i'm taking pre-order. so by friday i dapat stock. n by monday next week i'll post the parcel :)

    beratnya 20g. besar skit dari duit syiling 50sen.

    alahai.. knape takut pecah tembelang pulak nye. people are intelligent enough la anon. dey all sniri boleh tgk kat internet sume kan. bahye kot kalau sy menipu.skejap je org boleh tau dah. btw, harga cost sy dah tinggi n i hope u understand. kalau taknak beli takpe, boleh beli dekat tempat lain. i don't mind :)

    kat sasa.. i'm not sure. tp stakat ni tak pernah jumpa lagi. on9 shop lain byk jugak yg jual :)

    ReplyDelete
  30. interested la..tp kna check budget ni...haha ;)

    ReplyDelete
  31. fatin...sy dah drop di email fatin...
    cuma nak taw akaun number untuk di bank in...tq yea..

    ReplyDelete
  32. my dear...i da drop email to u...i nk bank in ni..but hav yet received ur account number kn..kindly let me know ya..tq dear~

    ReplyDelete
  33. i dah drop email.txt me ur acc no.thnx dear ^^

    ReplyDelete
  34. kak fatin, dah reply email akak :) hope best la product nie. saya memang tengah carik sumtin yg boleh dipakai before keluar rumah

    ReplyDelete
  35. just for sharing.
    kalau nak beli kat times square ade.
    level atas kedai dekat area cosway ade jual naturactor.

    ReplyDelete
  36. i dah email :) text i acc no you k. thanks akak :)
    -fatin asyiqin-

    ReplyDelete
  37. fatin..sy ada emel fatin.dh bank in duit pkl 6.15ptg td .tolng check ye..thx.

    ReplyDelete
  38. fatin,sy ad emel fatin ptg td.sy dh transfer duit pkl 6.15 ptg..tolong check ye..thx.

    ReplyDelete
  39. lorhhh..knapa dah tutp? nak juga!!!!!!!!! please2...bleh order lg tak?

    ReplyDelete
  40. order dah tutup ke? kak?bukan rabu last?

    ReplyDelete
  41. kak fatin pkai naturactor ni berat sgt tak kat muka? i mean mcm nak pegi shoot la plak,adakah function dye mcm sunblock juga?

    ReplyDelete
  42. me pun pakai jugak..bnyk je jual kat kedai2 belah kulim nih.hehe ~:)

    mmg muka nmpk beseri n gebu je bila pkai..

    ReplyDelete
  43. i dah bank in duit tu. thanks. -fatin asyiqin-

    ReplyDelete
  44. fyi, u can get this naturactor at jalan masjid india..
    so cheap and u can choose which one suit u..

    ReplyDelete
  45. fatin, da dapat naturactor tu, tengkiu so much k..btw nak tnye naturactor tu boleh pakai dgn bb cream cth mcm safi x? and letak kat bawah mata sekali ke?thnx 4 info..

    ReplyDelete
  46. Fatin, x sampai pun lg..huhuuuuu

    ReplyDelete
  47. i punye pun tak sampai lg ni yang..=(

    ReplyDelete
  48. sis, you jual lagi tak foundation ni ?

    ReplyDelete
  49. Asalamualaikum.
    Akak still jual lagi tak naturactor ni?

    ReplyDelete
  50. salam, cik fatin suhana, bole tak share url site yg cik slalu beli this foundation from? kalau nk cari sdiri, risau takut ketemu dgn yg tiruan pulak. hehe.
    sebab cik da tak jual lagi, so i tot nk visit site tu, bole beli dr sana. thanks pretty :)

    ReplyDelete
  51. bole bg website url tu x?

    ReplyDelete
  52. SAPA2 YANG NAK BELI NATURACTOR ..ORIGINAL FROM JAPAN..(MEIKO) SILALAH ADD SAYA DI FB

    * unggu_violet1211@yahoo.com

    JGN RISAU, SAYA TAK JUAL YANG TIRUAN..BUT HANYA ADE KOD 151..KULIT YANG TAK GELAP DAN TAK CERAH SANGAT..

    ReplyDelete